29 Ocak 2012 Pazar

Besin Güvenliği ve Hijyen

Gıda Güvenliği ve HijyenHijyeni nedir?
Kelimenin anlamı sağlık bilimi anlamına gelir. Tıbbın babası olarak bilinen Hygiea'dan Eskülap'ın kızı mitolojisinde, Hijyen, sağlık,. Bugün, tüm hijyen sağlığını korumak için çağrıda bulundu.Hijyen TANIMI
Hijyen çeşitli tanımları ile bağlantılı. Bu şartlar aşağıda belirtilmiştir.Hijyen: bozan optik ve estetik her türlü kirden, mekanik ya da kimyasal kaldırılması hareket bir yüzey.


Dezenfeksiyon: patojen mikroorganizmalar ve diğer mikroorganizmaların yok edilmesi çok dayanıklı değildir, hijyenik bir ortamda, çok sıcak ya da soğuk su ve deterjan veya dezenfeksiyon işlemi olarak tüm işlemleri yapmak için kullanılan kimyasallardır.
Sterilizasyon temizlik mikroorganizmaların her türlü canlı ve aktif formları herhangi bir madde ya da nesne anlamına gelir. (Vejetatif formları ve Spor öldürülmesi)
Dezenfektanlar: Dezenfektanlar patojen mikroorganizmaların maddelerin imhası için kimyasal maddelerdir. Ancak, tüm virüs ve bakteri sporlarını öldürmek için beklenmiyor.
Yeniden yapılanma: Genel olarak, tanımlanan mikroorganizmaların sayısından daha güvenli sağlık bir seviyede. Bilimsel olarak, 30 saniye içinde% 99.9 ölümü şeklinde mikroorganizmaların belirtti.
Temizleyici: dezenfektan ve dezenfektan karşılaşma sırasında ve böylece mikropları öldürmek için konsantre dezenfektan maddelerin seyreltilmesi arasındaki temel fark, muhtemelen çok daha fazladır.
Antisepsi: canlı doku öldürmek veya kimyasal maddelerin kullanımı durdurmak için patojenik mikroorganizmaların büyüme. Antisepsi antiseptik kimyasallar için kullanılır.hijyen2 Temizliği: yüzey ve estetik görünümün bozulması her türlü kirden, mekanik ya da kimyasal kaldırılması bir hareket.

Düz sabun: Antimikrobiyal içeren deterjan veya sadece koruyucu olduğu anlamına gelmektedir. Ve ilişkili mikroorganizmaların fiziksel olarak kiri çıkarmak için kullanılır.
El hijyeni: antiseptik bir yıkama ile elleri yıkamak, ortak bir tanımı uygulamaları gibi bir antiseptik ile fırçalayın.
Gıda hijyeni: Gıda makale, sağlıklı olmak için tüm önlemleri almaktır.KİŞİSEL HİJYEN
Kişisel hijyen, bireylerin sağlığını da kendi öz-bakım uygulamalarını takip etmek. Bedeni arındırmak ve kendi kişisel hijyen katkıda bulunmak ve hedef temizlemek için.
Vücut bakımı, el ve vücut yıkama Seçim temiz giysi ve genel sağlık gibi personel konuları kapsayan uygun iş elbisesi (tulum, eldiven, maske, kep, vb.) Çekmek için çalıştı.Elleri yıkamak
Temizliğimizde kişisel, ellerini temizlemek için çok önemli. Günlük yaşantımızda, bizim çevre ile bağlantı, kirlilik sağlayan ve bakteri ile organ, bu nedenle sürekli olarak gün boyunca bol elinde bu yana her türlü. El hijyeni, bireyin arıtma ilk adımdır. Çalışma ortamı, diğer kişilerin sağlığı için önemlidir, kendi sağlıklarını öncelikle önemli, günlük yaşamda, ellerinizi yıkayınız.İnsanlar tüm harici kirleticilerin etkisi altında sürekli ellerini yıkamalıdır. Eli, dış ortam çok kirletici faktörler dokundu. Kirleticilerin bir dizi ziyaret ederken Ürün ayakkabı yazdırır. Konar vücut ve saç tozu. Kısmen insan cildi çevresel kirleticiler karşı koruyucu bir bariyer. Ancak cilt çatlakları, bazı patojenler vücudun kolayca erişebileceği izleri neden olabilir.
El yıkama tekniği

    
* Takı önce ellerinizi yıkayın ve mücevher gibi aksesuarlar, akan su altında, ıslanmış ellerini kaldırılır.
    
* Bilekler, avuç içi, kenar ve uçları sabun ile çivi ve en az 20 köpürtülerek saniye kuvvetlice ovmak arasında elleri ve parmakları sırtlarının.
    
* Akan suyun altında ellerinizi iyice durulayın.
    
* Eller, ayak bilekleri kuru kağıt havlu ile başlayın.
    
* Sadece kağıt havlu ile kapalı dokunun.
GIDA HİJYENİ
Gıdalar, fiziksel, kimyasal, biyolojik ve sağlık oluşturmak için Toplam Kalite duyusal özellikleri, kalite güvence fonksiyonu açısından en çok aranan sonra olsa da. Sıhhi şartlar altında besinler, hijyen kurulacak, sağlıklı beslenme zinciri bozulmadan tüketiminin sağlanması için önemli bir kriter. Tüketici, gıda kaynaklı mikroorganizmalar çeşitli kaynaklardan artış ulaşır ve duyusal kalite hızla kötüleşmeye kadar gıda zinciri işlemleri, uygun koşullar altında ekonomik kayıplara ve gıda kaynaklı hastalıkların ortaya çıkmasına yol açabilir.
Gıda enfeksiyonları gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde en önemli halk sağlığı sorunları arasında yer almaktadır. FAO (Gıda ve Tarım Örgütü) ve Gıda Güvenliği, dünyanın en yaygın sağlık sorunu kontamine yiyecek gösterisi alımından kaynaklanan gıda zehirlenmesi Uzman Komitesi.
Sağlık ve dengeli bir diyet yaşamak ve korumak için yeterince almak için gerekli değildir. Gıda güvenli gıda tüketimi, bu şartı yerine getirmek için bir zorunluluktur. Ancak, temel bir parçası hayatımızın gıdaların tüketimi son aşamalarına kadar, yeterli hijyenik koşullarda satın defekt nedeniyle tehlikeli gelebilmekte ve sağlığımız gizli için tehlike oluşturabilir.
Gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi, gıda güvenliği ve beslenme sağlanması;

    
* Satınalma,
    
* Depolama,
    
* Hazırlama ve pişirme
    
* Servis sırasında hijyen kurallarına uyulması gerekir.Düzenlemeleri geri al

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder